Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училищата в Смолянско са готови да започнат учебната година

Снимка: Иван Соколов

Всички училища в област Смолян са в готовност да започнат новата учебна година. В две от тях е удължен срокът за изпълнение на предписания.

Училищата отговарят на здравно-хигиенните изисквания, сочат проверките на служителите на инспекцията. Директорите на 17-те учебни заведения са изпълнили издадените в края на миналата учебна година предписания за освежаване на класните стаи, кабинетите, коридорите и физкултурните салони, за подмяна на подови покрития, на учебна мебел и за ремонт на санитарните възли.

Само в две училища предписанията не са изпълнени. Това са средното основно училище "Димитър Благоев" в град Доспат и основното училище "Васил Левски" в село Средец, община Неделино. До края на месец октомври в училището в Доспат трябва да се изкърпи външната мазилка на сградата и да се подменят подовите настилки в кабинетите, а до края на тази година в училището в село Средец трябва да се подменят част от столовете в компютърния кабинет.

Подлежащите на контрол 41 здравни кабинета в училищата на територията на областта отговарят на санитарно-хигиенните изисквания и разполагат с необходимите лекарствени средства в спешния шкаф за оказване на първа помощ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44