Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кунева ще внесе отново за гласуване отхвърления проектозакон за борба с корупцията

| обновено на 12.09.15 в 14:19
Снимка: БГНЕС

Според вицепремиера Меглена Кунева напълно нормално е посланиците на държавите от Европейския съюз у нас да присъстват на провелото се вчера заседание на парламентарната комисия по външна политика, посветено на борбата с корупцията. Кунева беше категорична, че отново ще внесе за гласуване в Народното събрание отхвърления проектозакон за борба с корупцията:

Естествено, че посланиците имат място в такъв диалог и мога да ви кажа една съвсем формална причина - България е в режим на мониторинг по "Правосъдие и вътрешен ред". В този мониторинг участват държавите-членки. Само след няколко месеца държавите-членки ще се съберат, техните представители в Брюксел, и ще говорят по оценката как България се справя в областите "Правосъдие" и в областите "Антикорупция". Естествено те ще питат, столиците ще питат посланиците си в страната, и ще вземат предвид тяхното мнение. За мен вчера беше важно, за пореден път, публично на всички да стане ясно, че не е имало никакво основание този закон, антикорупционният закон, да не бъде гласуван на първо чете. И аз ще предложа законопроекта в първия възможен момент през декември, а колко време ще отнеме, за да бъде гласуван в парламента, това не мога да предскажа. Наистина ни трябва този закон, коментира вицепремиерът Меглена Кунева пред журналисти във Велико Търново.

Най-късно в началото на следващата година ще има приет закон срещу корупцията по високите етажи на властта потвърди вицепремиерът Румяна Бъчварова:

Антикорупционният закон е закон на цялата коалиция. Той е приет от Министерски съвет и се надявам в периода до следващите три месеца да изчистим всички детайли, по които има въпросителни, и да имаме един такъв приет закон в края на годината или началото на годината. Вярвам, че това ще се случи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44