Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20-годишно момиче от Родопите ще рекламира българското кисело мляко в Китай

Николая Никова

Николая Никова от родопското село Момчиловци е първата победителка в конкурса „Мис Родопи“ - посланик на българското кисело мляко в Китай.

20-годишната Николая се открои сред останалите пленителни претендентки с невероятния си талант да свири на гайда. Младата дама е и солист на 100-те каба гайди. Тя ще бъде новото рекламно лице на кисело мляко „Момчиловци“, произвеждано от китайската компания Bright Dairy, която е главен организатор на първия Фестивал на киселото мляко. Кандидат-миските дефилираха със спортно-елегантни облекла и вечерни рокли на дизайнера Стоян Радичев.

Победителката в конкурса „Мис Родопи“ заедно с подгласничките ѝ ще посетят Китай в рамките на Програма за популяризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44