Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Георги Вайсилов е новият шеф на Фонд "Научни изследвания"

Автор:

Проф. Георги Николов Вайсилов беше единодушно избран за председател на Изпълнителния съвет на Фонда "Научни изследвания", съобщиха от Министерството на образованието и науката. Проф. Вайсилов е представител на Софийския университет "Св. Климент Охридски" от Факултета по химия и фармация. Той е изтъкнат учен, председател на Хумболтовия съюз в България до 2015-а г., а сега негов почетен член. Носител е на наградата "Питагор" за утвърден учен в областта на природните науки и математиката.

За заместник на проф. Вайсилов е избран чл.-кор. проф. Костадин Ганчев Ганев - представител на Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44