Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проекти за 111 000 000 лева е осъществила през последните четири години община Сливен

Снимка: община Сливен

Община Сливен е осъществила проекти за 111 000 000 лева през последните четири години. Общината има и програма за еврофинансиране по новата програма „Региони в растеж“. Общината представи осъществените си проекти пред кметове от Регионалната асоциация на общините "Тракия", за най-важните от които поясни Румен Стоилов,  заместник-кмет по европейските проекти на община Сливен:

Проект "Социално включване" е финансиран от Световната банка -  изградихме нова детска градина и общностен център;  проект "Деинституционализация на деца в риск" -  изградихме три центъра за настаняване от семеен тип и проект за полагане на мерки за енергийна ефективност в две училища и две детски ясли. Също и интегриран проект за благоустрояване на парк "Юнак" и такъв за развитие на природни културно-исторически атракции и туристическа инфраструктура в Сливен. Това е крепостта "Туида"  с бюджет 5 035 000 лева.

Другият много важен за Сливен проект – "Зелени достъпни активни пешеходни зони", с които променихме на практика облика на централната градска част на града, допълни Стоилов.

Подменихме 20 километра водопроводна мрежа, реабилитирахме канализация от 18 километра и изградихме нова 10 километра. Приключили сме строителните работи към настоящия момент и очакваме Държавна приемателна комисия, обясни още заместник-кметът по европейските проекти на община Сливен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44