Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пред територията на Чехия преминават американски военни и техника

град Опава, Североизточна Чехия

Пред територията на Чешката република днес и в понеделник ще преминат  американски военни и техника. Военните се придвижват към Унгария, където ще се включат в учение на НАТО.

Първата част с 20 американски  машини от Бавария премина чешко-германската  граница при Розвадов тази сутрин преди 9 ч.

До понеделник вечерта през Чехия  се очаква да преминат през определени интервали от време и в шест колони общо 150 военни превозни средства с 550 души.

Колоната  по магистралата D5 премина спокойно. Ситуацията се следи от военна полиция и полицията на Чешката република. Придвижването по традиция  предизвиква любопитството на феновете на военната техника и чешките граждани от населените места. В конвоя и този път, както през пролетта,има транспортьори Stryker.

Американските части се движат през Пилзен, около Прага, Бърно. Във военния ареал Вишков е предвидена почивка и подготовка за трасето по D2 към Словакия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44