Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3400 ученици започват новата учебна година в Силистренско

| обновено на 13.09.15 в 17:30
Снимка: БГНЕС

3 400 ще бъдат учениците в община Силистра през новата учебна година. От тях 340 са първокласници. В сравнение с миналата година учениците в общината са с около 50 по-малко.

През новата учебна година в общинските училища в Силистра ще има 19 маломерни и три слети паралелки. Най-много такива класове има в основното училище „Кирил и Методии“ в с. Калипетрово, съобщи началникът на Общинския отдел по образование Нели Иванова:

Слети са паралелките, които са маломерните от 1-ви до 8-и клас, без 3-ти клас. Две маломерни има в езикова гимназия в 12 клас, обяснимо и разбираемо е, децата там просто заминават в чужбина. В 12-ти клас и в Природо-математическата гимназия ще има една маломерна паралелка. Две паралелки в 11-ти и 12-ти клас в училище „Н. Вапцаров“. В училището в Брадвари също функционират две маломерни и три слети паралелки, в „Ю. Гагарин“ също има три, както и в училището в Иширково.

Пет са среднищните училища в Общината, в които учат деца от съседни населени места.

Броят на тези, които ще пътуват, е около 257. Организирана е гъвкава транспортна схема, в предоставените осем училищни автобуса ще бъдат извозвани децата, добави още Нели Иванова.

Една трета от учениците ще получават обяд. А всички училища в Общината, с изключение на тези в Калипетрово и Брадвари, ще осигуряват на децата и пресни плодове по програмата „Училищен плод“ на Фонд „Земеделие“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44