Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Б. Великов: Вотът за общинските съветници ще покаже доколко БСП излиза от кризата

Снимка: БГНЕС
Заместник-председателят на Националния съвет на БСП Бойко Великов коментира в Пловдив, че на предстоящите избори вотът за общинските съветници ще е много важен, защото това ще покаже доколко партията излиза от кризата.

Бойко Великов заяви, че за БСП в национален план амбицията е да получат по-високи резултати от сегашните, които са 70 общини и около 500 хиляди гласа и че за БСП е важен и броят на кметовете, но броят на общинските съветници е определящ. 70 процента са общините в страната, в които БСП ще участва самостоятелно на изборите.

За нас много важен е вота за общинските съветници на предстоящите избори, защото това е партийния вот, за да оценим, доколко партията излиза от кризата и доколко успяваме да възвърнем доверието в БСП,  каза в Пловдив Бойко Великов.

Великов участва в областното заседание на Пловдивската организация, чиито номинации приключиха с висока оценка за безпроблемното им провеждане. За Пловдив-град и област за БСП целта на изборите е да спечелят повече от половината общини , както и в града. Лидерът на пловдивската структура Георги Гергов, който е и кандидатът за кмет на Пловдив очаква тежки избори:

Изборите по принцип не са валс, нито танго. Тежки избори, които трябва да ги направим, така че да си вземем нашите гласове и в областта, и в града.

Гергов подчерта, че сегашните трима кметове на БСП са от успешните и заяви, че Пловдив е зарязан на произвола на съдбата и от правителството и от сегашната управа на града.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44