Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новото удължаване на европейските санкции срещу Русия влиза в сила от вторник

Снимка: архив

От утре окончателно влиза в сила ново 6-месечно продължение на черния списък със санкции срещу Русия. Принципното решение за това беше взето с единодушие на 2 септември от посланиците на ЕС, както съобщи БНР. 

Процедурата формално е одобрена в понеделник и в утрешния официален вестник на ЕС отново ще се публикува списъкът със 149 лица и 37 организации, чиито сметки в евроейските страни ще бъдат замразени още половин година и те няма да имат право да пътуват в 28-те членки на Съюза.

Ситуацията със суверенитета и терториалната цялост на Украйна не дава основание за промяна на санкционния режим, се казва в съобщение на Съвета на ЕС. Само един човек е отстранен от списъка поради смърт.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44