Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Танев: Децата на бежанците не могат да бъдат обхванати в системата на образованието

Проф. Тодор Танев
Снимка: БГНЕС

Децата на бежанците у нас не могат да бъдат обхванати в системата на образованието заради отказа на техните родители да подават заявления за оставане в България. Това посочи като сериозен проблем министърът на образованието Тодор Танев:

Държавната агенция за бежанците е записала 964 деца, а те са повече. Не само министерството, но и българската държава не носи отговорност в това състояние на нещата, при което европейските компетентни институции не са взели решение за това да има или да няма квоти - т.е. фиксиран брой на бежанци, живущи в България, за обхващане на тези деца в българската образователна система.

Утре новата учебна година ще бъде открита в над 2 500 училища за повече от 750 000 ученици. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44