Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вежди Рашидов откри учебната година в Италианския лицей в София

Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Вежди Рашидов откри новата учебна година в Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура в София. 

С водосвет за здраве и успех започна първият учебен ден в Италианския лицей, училището с най-добри резултати на матурите тази година. Музикален поздрав към учители, ученици, родители и гости отправиха възпитаници на училището, а учителите си пожелаха:

Нека този закон за уважението на учителя да не бъде само закон. Учителят да има по-голямо самочувствие, повече вяра в себе си и цялата колегия и да можем да водим децата напред с вяра и надежда. Аз съм на мнение, че каквито и проблеми да има, което е напълно нормално и логично, да се решават с много любов, търпение, тъй като зад нас стоят очи, които ни имат доверие.

Министърът на културата Вежди Рашидов пожела на учителите и учениците много успехи:

Търсим възможности през 2016 г. от новата програма да стартираме още три училища, така че ще продължим похода, да направим инфраструктурата, да е приятно, да са чисти и комфортни училищата.

Учебната година в Италианския лицей започват малко над 1000 ученици.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44