Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов откри учебната година в поправителния дом в Бойчиновци

Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието Христо Иванов откри учебната година в единствения у нас поправителен дом в Бойчиновци. Той увери, че държавата прави всичко възможно да подобри условията, при които децата изтърпяват наказанията си и да им даде шанс за достоен живот.

Новата учебна година започна за 43-ма непълнолетни, изтърпяващи различни присъди. В училището в затвора се изучават само общообразователни предмети. Професионално обучение не се предлага от 2010 година, след като преподавателите по тези дисциплини са се пенсионирали и нямало желаещи да заемат местата им.

На церемонията, посветена на началото на учебната година, министър Христо Иванов се обърна към непълнолетните затворници с думите:

Тук съм дошъл, за да ви кажа едно нещо – българската държава иска да успеете да излезете от тук и повече никога да не се връщате. Да научите колкото може повече и да имате живот, който ще ви кара да се гордеете със себе си.

Преобразуването на поправителния дом в Бойчиновци във филиал на затвора във Враца, както предвиждат предложени от правителството законодателни промени, е елемент от дългосрочна политика, отбеляза още министър Христо Иванов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44