Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

200 деца от Чирпан са записани в Школата за изучаване на щастие

Снимка: БГНЕС

"Оптимистичен проект за неформално образование по щастие" ще обхване 200 деца от втори и трети клас в най-голямото училище "Пейо Яворов" в Чирпан през новата учебна година. Програмата на фондация "Работилница за граждански инициативи" , освен работа с децата, включва занимания с техните учители и родители. Целта е да се даде възможност на учениците да реализират максимално ефективно своя потенциал, да възприемат нови знания за справяне с живота извън традиционните рамки на образователния процес. Ще се стимулира отговорното родителство и позитивната роля на учителя. Участието на всеки е абсолютно доброволно, играта ще е работа за децата, ученето - удоволствие и забавление, а радостта от двете - тяхната мотивация. Школата за изучаване на щастие ще се води от специалисти по програма за позитивно мислене и действия. В зависимост от интересите на учениците ще се формират различните студия, работилници, кръжоци и състави. Ще има училище за учители под формата на клуб за споделяне на опит и знание за модерна педагогика, а родителите ще могат да споделят своите трудности в общуването с децата с опитен психолог.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44