Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите си гласуваха 10 дни ваканция заради изборите

Снимка: БГНЕС
Заради предизборната кампания за местните избори на 25 октомври, депутатите си гласуваха ваканция от 13 до 23 октомври.

В подобна ситуация пред Народното събрание възниква въпроса как да бъде организирана неговата работа така, че от една страна да не се спъва законодателният процес. От друга страна винаги по време на предизборни кампании, при работещ парламент, в пленарни заседания, парламентарно представените партии сме упреквани, че поставяме в неравностойно положение останалите политически субекти, партии, коалиции, които се явяват на избори, тъй като, видите ли, от тази трибуна и от кулоалрите на Народното събрание е възможно микрофоните, камерите да се използват за предизборна агитация. Така председателят на парламента Цецка Цачева мотивира проекторешението, което е взето с консенсус на Председателски съвет миналата седмица:

За да компенсират почивката, депутатите ще работят от днес до 9 октомври с по два часа повече дневно. На 29 септември и на 6 октомври ще има извънредни заседания. Депутатите изрично приеха, че по време на кампанията няма да имат право до ползват колите на Народното събрание.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44