Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регистрацията за местните избори в Кюстендил започна с недоразумения

Снимка: БУЛФОТО

С няколко недоразумения започна регистрацията на партии и коалиции за местния вот в Кюстендил, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

В централното ръководство на една от партиите не записали в документацията в кое от двете съседни села - Горна и Долна Гращица издигат кандидат за кмет, а посочили само Гращица и получили отказ, каза председателят на комисията Васил Иванов. Друга партия пък изобщо не посочила населените места, където номинират свой кандидат за кмет. Най-драматичен е случаят с кюстендилски адвокат, който изпуснал срока за регистрация.

47 партии, които са разпределени в две национални и четири местни коалиции и 19 партии са в стартова позиция за местния вот в Кюстендил. 10 партии, две национални и 4 местни коалиции са заявили кандидати за кметове на Общината и по населени места. Любопитното е, че за вота са регистрирани и 4 ромски формации, а в 12-хилядния ромски квартал отново няма да има избирателни секции и те ще гласуват в 13 смесени секции на няколко километра от квартала им, обявиха от Общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44