Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След протеста на ученици от Немската гимназия Тодор Танев ще покани за разговор директора ѝ

Тодор Танев
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Тодор Танев ще покани за разговор директора на Немската гимназия в София Вера Катранджиева, след вчерашния протест на недоволни от  цялостното ѝ управление. В отворено писмо ученици, родители и бивши възпитаници на гимназията изразяват съмнения в компетентността ѝ и призовават тя да се оттегли.

Министър Танев коментира случая:

Мисля, че този проблем в тази гимназия отдавна е наличен. Не знам защо не са вземани мерки преди. Аз си спомням, когато директорката преди години  поздрави учениците по следния начин: "Ние сме най-доброто училище и единственото, което важи от Калотина навън". Аз не деля българските училища, нито приемам директорите да казват кое българско училище  е единственото европейско.

Тодор Танев потвърди, че е получил отвореното писмо от учениците от 91-ва Немска гимназия:

Получих го, разбира се, и го разбирам абсолютно. Между редовете съм го чел достатъчно. Много съжалявам за това, което се е случило. Ще имам среща, разбира се, с моята колежка от Немската гимназия. Вероятно е доста изморена вече от толкова години работа на този пост, заяви Танев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44