Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиян шофьор на цистерна с гориво предизвика тежка катастрофа на пътя Смолян - Мадан

| обновено на 17.09.15 в 12:08
Снимка: БГНЕС

Един човек загина при тежка катастрофа на пътя Смолян - Мадан, предизвикана от пиян шофьор на цистерна с гориво. Движението по главния път, който остана временно затворен, вече е възстановено. Няколко часа то се пренасочваше по обходен маршрут, тъй като се извършваше оглед на мястото.

Катастрофата е станала рано тази сутрин между цистерна на гориво, движеща се от Смолян за Мадан, и микробус, който превозвал работници от Мадан за областния град. При неправилно изпреварване шофьорът на тежкотоварния автомобил навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в микробуса. В него се забила и друга лека кола със софийска регистрация. При удара на място е загинал 55-годишен работник от микробуса, а шестима други са ранени.

Направена е проверка за алкохол на водачите. При шофьора на цистерната дрегерът отчел 1,58 промила алкохол.

От Областната дирекция на МВР - Смолян съобщиха, че временно е затворен за движение пътя за Рудозем през село Фатово, заради обърнал се късно снощи ТИР. Жертви и пострадали хора няма.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44