Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русенци излизат тази вечер на протестно шествие "За чист въздух в Русе"

Русенци излизат тази вечер на протестно шествие "За чист въздух в Русе". Гражданската реакция бе предизвикана от залповото замърсяване на въздуха над града в нощта срещу първия учебен ден.

"17 септември ще е новият 28 септември 1987" написаха организаторите на протеста във фейсбук, като с това припомнят първия протест на майките срещу обгазяванията на Русе от завод "Верахим" в Гюргево.

Присъствието си са заявили повече от 2000 русенци. Те ще тръгнат от площада пред градските хали, ще преминат по улица "Александровска" и ще достигнат до сградата на общината на площад "Свобода".

Шествието ще бъде мълчаливо и няма да се допускат политически лозунги. Протестиращите обаче ще се подготвят с маски, кърпи и противогази - така, както бяха принудени да живеят русенци в продължение на близо десетилетие през 80-те години на миналия век.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44