Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два импровизирани имигрантски лагера бяха разрушени в Париж

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Два импровизирани имигрантски лагера бяха разрушени сутринта в Париж. Те са били обитавани от над 500 души в мизерни и нехигиенични условия.

Над 400 имигранти бяха откарани с автобуси сутринта от два незаконно разположени лагера в северната част на Париж. Акцията, проведена от социални работници под наблюдението на полицията, е протекла спокойно. На имигрантите е дадена информация в превод на различни езици. Според парижкото кметство те ще бъдат настанени в спешни центрове за 1 месец, докато се гледат молбите им за убежище.

На вчерашния дебат в парламента френският премиер Манюел Валс обеща 279 милиона евро за 2016 г., с които да се финансира приемът на бежанци, а до 2017 г. правителството трябва да отпусне 600 млн. евро.

Същевременно премиерът заяви, че Франция няма да се колебае да възстанови временно контрола по границите си, ако това е необходимо. Той отхвърли предложението на бившия десен президент Никола Саркози за временен статут бежанци от война, както и за ново Шенгенско споразумение.

Граничната полиция за борба с нелегалната имиграция ще бъде подсилена с нови 900 поста, обяви още Валс.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44