Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лютви Местан:

ДПС има ангажимент да подкрепи конституционния проект, независимо от решението на КС

Снимка: БГНЕС

ДПС остава зад законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията, независимо от решението на Конституционния съд (КС), заяви лидерът на Движението Лютви Местан

Независимо от решението на КС, с което обяви искането за тълкувателно решение за недопустим, ние имаме ангажимент да подкрепим конституционния проект. 

Конституционният съд беше сезиран след настояване на ДПС.

Искането за тълкувателно решение беше внесено в последния ден на парламентарната сесия през юли от 144 депутати и беше част от т. нар. "исторически компромис", постигнат след няколкодневни разговори между парламентарните партии за промени в основния закон и съдебната реформа с личното участие на премиера Бойко Борисов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44