Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още един нелегален мигрант е намерил смъртта си в тунела под Ламанша на път към Великобритания

Още един нелегален мигрант е намерил смъртта си в тунела под Ламанша при опит да премине във Великобритания.
Безжизненото тяло на имигрант е било намерено през нощта върху една от влаковите композиции в тунела под Ламанша. Според префектурата на департамента Па д Кале загиналият е сирийски гражданин. Той е починал от токов удар при опит да се качи на влака, за да премине във Великобритания.
Това е десетият смъртен случай от края на юли, когато хиляди имигранти започнаха да атакуват тунела, за да стигнат до Англия, въпреки че след засилването на полицейския контрол и поставянето на допълнителни заграждения инцидентите намаляха. В момента в района се намират около 4000 мигранти.
"Съжаляваме за случилото се, което за пореден път показва, че нелегалното преминаване на Ламанша носи сериозни рискове" - заяви днес говорител на ръководството на "Евротунел".
Трафикът под Ламанша не е бил засегнат от трагичния инцидент.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44