Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намериха голямо количество незаконно притежавано оръжие в Монтанско

31 пушки и автомати, 21 пистолета и 13 хиляди различни по вид и калибър боеприпаси се иззети при специализирана полицейска акция в Монтана и близките села Долно Белотинци и Мърчево. Акцията е извършена след подаден сигнал за съхранение на незаконно оръжие с участието на десетки служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към Областната дирекция на МВР в Монтана и екипи на школата за обучение на полицейски кучета в Берковица.

В два имота в селата Долно Белотинци и Мърчево са открити огромни количества оръжие. Иззети са два пистолета „Парабелум“, чиято цена на търг според експерти започва от 11 хиляди евро. С висока колекционерска стойност са и намерените автомат „Шпагин“ и пистолет „Маузер“. В Долно Белотинци са открити 27 ловни и нарезни пушки, 12 хиляди патрона, 6 бойни пистолета и различи части от оръжия.

В къща в Монтана полицаите се натъкнали на още 4 бойни и нарезни пушки и три бойни пистолета. Образувани са досъдебни производства срещу собствениците на оръжията - двама мъже на възраст 61 и 66 години. Двамата имат и законно регистрирани оръжия, а единият е регистриран колекционер и притежава оръжеен магазин.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44