Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Г. Първанов: АБВ не е коалиционен съюзник, а партньор в управлението и то само на ГЕРБ

АБВ изпълнява в парламента целите, които са договорени като партньор в управлението, заяви лидерът на партията Георги Първанов, който коментира в Силистра и позицията за предлаганите промени в Конституцията:

Ние не сме се договаряли и не сме подписвали партньорско споразумение, което да разпределя при съдебната реформа прокурорската колегия в "6 на 6" т.е. ние имаме тук перото на самостоятелно мнение.

Има теоретично възможност да коригираме, ако и другите направят това т.е. декларираме под някаква форма чрез акт на Парламента преди гласуването на конституционните промени, че ще отпадне тази точка за несправедливото и неработещото разпределение на прокурорската колегия.


Това "6 на 6" освен, че противоречи на мнението на мнението на Венецианската комисия, това създава условия за блокиране на прокурорската колегия и за захлупването й и овладяването й от определена политическа сила, допълни още Първанов.

В България сега има една политическа сила, която иска да овладее всички властови структури, подчерта лидерът на АВБ:

Става дума за реформаторите – това няма да допуснем. Ние не сме коалиционен съюзник, ние сме партньори и то на ГЕРБ само, не на реформатори и патриоти.

В Силистра Георги Първанов присъства на регистрацията в общинската избирателна комисия на кандидата за кмет на общината от АБВ Ростислав Павлов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44