Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Латвия започнаха учения за командния състав на НАТО

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС
В латвийската столица Рига вчера започнаха учения за командния състав на НАТО "Устойчив връх-2015", предаде ТАСС. В учението участват 25 бригадни генерали, генерал-майори и генерал-лейтенанти от 13 страни от НАТО, както и от Финландия и Швеция. Основната им задача е отработването на процеса на вземане на решения по време на военни операции, е пояснила пред агенцията говорителката на латвийското министерство на отбраната Анете Гнезе.

Тези дни в Латвия се провежда още едно големо натовско учение. На 14-ти септември във военната база Адажи започнаха маневри на сухопътните войски "Сребърна стрела", в които участват 2100 военни от Латвия, Съединените щати, Дания, Канада, Великобритания и Германия".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44