Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК призова новото гръцко правителство бързо да приложи обещаните реформи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейската комисия призова за бързо прилагане на обещаните реформи от новото правителство на Гърция, след изборите. Говорителят Маргаритис Схинас обясни, че незабавно след полагането на клетва на новия кабинет на Алексис Ципрас ще започне сътрудничеството с Брюксел по прегледа на споразумението с кредиторите от еврозоната за спасителния заем. Оценката за извършените законодателни промени се очаква по-късно тази есен: 

 Доволни сме от подготвителнат работа, която свърши преходното правителство – не само по споразумението за финансовата програма, но и за справяне с бежанската криза. Надяваме се, че с новото правителство, което е същото, подписало меморандума от лятото, ще ускорим сътрудничеството. Предстои ни още много работи и няма време за губене.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44