Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велико Търново се сдоби с 500 декара парк

Снимка: Катя Чорова

Стотици търновци се събраха на хълма „Света гора“ за откриването на най-големия парк в града, създаден с европейско финансиране.

С 1 900 000 лева на 500 декара на хълма "Света гора" са изградени близо 7 км. пешеходни и велоалеи, които водят до площадки и съоръжения за спорт и отдих на търновци от всички възрасти. Главният архитект на Велико Търново Николай Малаков разказа за новите съоръжения:

Две детски площадки, една голяма площадка за 18-годишни скали изкуствени за катерене, тролей въжен за използване от по-малките деца, игрище с изкуствена настилка, трасе за маунтинбайк, с виражи, изкуствени неравности, бабуни.

В парка има и площадка , от която се открива красива панорама към старата част на Велико Търново и средновековните крепости "Царевец" и "Трапезица".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44