Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма недостиг на педагози в област Силистра

Близо 1900 учители ще работят в училищата и детските градини в Силистренска област през настоящата учебна година. По данни на Регионалния инспекторат по образование в района няма недостиг на педагогически кадри.

60 на сто от педагозите в района са на възраст между 35 и 55 години. Пенсионна възраст наближават една трета от учителите. Едва пет на сто са младите педагози под 35 години. Подборът на педагогически кадри е изцяло децентрализиран процес, предоставен на директори на училища, коментира началникът на Регионалния инспекторат по образование Габриела Миткова.

В детските градини прави впечатление, вероятно там излиза една генерация детски учителки, които са в пенсионна възраст и там ще се обнови състава. Няма нищо драматично и необичайно. Не са докладвали директорите да няма кандидати. Нека да говорим за качества, а не за възраст.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44