Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличава се трафикът на коли по основните пътища, КАТ очаква струпване на входовете на София

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изключително натоварен е трафикът по път Е-79 в областите Благоевград и Кюстендил.  4-километрова колона от автомобили се е образувала след отбивката за Бобошево в посока София. Автомобилите са заели и част от аварийната лента, a полицейски служители отбиват тежкотоварните камиони.

На територията на област Благоевград има задръстване в района на Антените на първокласен път Е-79 в посока София, където пътят става еднопосочен. Задръстването е около километър, предаде Боряна Кърпачева от Радио Благоевград. Пътна полиция регулира движението и пропускат по-бързо превозните средства. Близо километър е дълга опашката от автомобили на входа на ГКПП "Кулата". По-рано беше препоръчано на шофьорите да използват и другия граничен пункт в района -Илинден.

Над 3 километра колона се е образувала на околовръстното на град Дупница. Мокри са настилките и на територията и на двете области, което е предпоставка за пътни инциденти.

Пред  "Хоризонт" директорът на КАТ "Пътна полиция" в столицата Тенчо Тенев увери,че по възловите кръстовища в столицата има разположени патрули:

На подстъпите към София,  особено откъм автомагистрала "Тракия", осезаемо, в пъти, се увеличи движението на автомобили. Освободихме центъра  на София за движение на автомобили. Успяхме да пренасочим хората, които днес празнуват и на други места, за да могат тези, които пътуват за "Люлин" да минат безпрепятствено през центъра.

Екип на БНР видя умерено интензивен трафик. Задръствания засега няма. Полицейските патрули отбиват  ТИР-овете, за да улеснят придвижването на леките коли. По някои от булевардите в София се образуват струпвания по светофарите и в двете посоки - от АМ "Тракия" и АМ "Хемус"

На граничния с Гърция пункт Маказа се е образувала колона от чакащи автомобили, която надхвърля 4 километъра. Струпването започна още по обяд. Една от причините туристите да побързат е развалянето на времето в Гърция. На пункта работят и двете трасета на вход за България. Граничните екипи са подсилени. Времето за преминаване на един автомобил е средно около 2 минути, но се изчаква около 2 часа, предаде кореспондентът на БНР Валентина Апостолова. В колоната се виждат и много автомобили с турска регистрация, които идват за мюсюлманския празник Курбан Байрям. 

Засега няма задръствания по основните пътища в страната, очаква се трафикът да бъде натоварен след 16 часа. Матей Матов от АПИ каза, че на магистрала "Тракия" и "Хемус" са отворени две ленти в посока София, а до 20 ч. е въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили по магистралите и първокласните пътища. 

Над 200 000 автомобила се очаква днес да се приберат в София, прогнозира за "Хоризонт" Тенчо Тенев.

Засилен е потокът от хора, пристигащи на централната автогара в София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44