Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Образувано е частно наказателно дело срещу лекаря с фалшива диплома д-р Иван Вуцов

Снимка: БГНЕС

В Районния съд в София е образувано частно наказателно дело срещу д-р Иван Вуцов от Стара Загора, заради фалшивата му диплома като кардиолог, с която лекарят е упражнявал специалност повече от 20 години, дори е завеждал отделение по кардиология в университетската болница в Стара Загора, откъдето все още не е уволнен. 

От пресцентъра на Районния съд потвърдиха, че частното наказателно дело е образувано на 21-ви август и ще бъде гледано от съдия Иван Стоилов. Все още обаче няма насрочена дата за първото заседание. По делото са разпитани десетки свидетели, обвинението е по чл. 316 от Наказателния кодекс. За „Хоризонт“ Стефан Милев-заместник районен прокурор на София заяви, че тъй като в разпоредбите на този член няма посочен срок за наказание, д-р Вуцов ще бъде съден по член 308, ал. втора, която предвижда лишаване от свобода до 8 години.

Прокурор Милев беше категоричен, че ако д-р Вуцов получи условна присъда, Софийската районна прокуратура ще протестира решението на съда. На 18-ти септември проф. Пламен Кенаров – главен секретар на Министерството на здравеопазването обяви пред „Хоризонт“, че ще поискат от БЛС да отнемат лекарските права на д-р Вуцов. До вчера обаче подобно искане в Централната комисия по професионална етика на съсловната организация не беше постъпило, заяви д-р Петър Загорчев - председател на Комисията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44