Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Сакскобургготски: Трябва да проявим рационалност по отношение на бежанската криза

"Да проявим рационалност по отношение на бежанската криза в Европа", призова Симеон Сакскобургготски. Той беше гост на конференция във Военнта академия "Г. С. Раковски" по повод 75-ата годишнина от връщането на Южна Добруджа към България.

Бившият премиер посочи, че има други региони, в които процентът на бежанците е много по висок от този, които наблюдаваме в Европа:

Аз лично съм бил емигрант, да не кажа дори и бежанец. Гледам с голямо съчувствие към тази криза. В Европейския съюз има един бежанец към хиляда граждани. В Ливан това съотношение е три към пет. В Йордания съотношението е същото и страните продължават да функционират. Трябва да проявим спокойствие и рационалност.

На въпрос на БНР дали квотите за разпределението на бежанците са добро решение Симеон Сакскобургготски отговори:

Трябва да питате Европейския съюз. Аз мисля, че трябва да проявим човечност и това е най-важното.

В звуковия файл можете да чуете повече от коментара на Симеон Сакскобурготски за бежанците, както и спомените му от събитията около връщането на Южна Добруджа към България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44