Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планираният за 30 септември национален протест за реформи в енергетиката се отлага

Снимка: БГНЕС

Планираният за 30 септември национален протест за реформи в енергетиката се отлага, но не се отменя. Това съобщават национално представените работодателски организации. Те заявяват, че запазват готовността си за повторното му насрочване, в случай че работата по исканията им не стартира с договорената с институциите интензивност.  Пред "Хоризонт" изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев каза:

Връщането на енергийните цени на нивата от преди 1 август е безалтернативно. Ако те не се върнат, ние ще протестираме. Второто, настояваме за пътната карта за реформи в енергетиката, защото изменението на цените беше вследствие на това, че липсва желание за оптимизация в сектор "Енергетика" и са натрупани редица недъзи в този сектор, които биха могли с по-умело управление да бъдат отстранени. В момента преговаряме и търсим подходящите решения, както и искаме да бъде преустановено от 1 октомври изкупуването на енергия на преференциални цени и задължителното изкупуване на обекти, които ще бъдат включени след 1 октомври. Продължаваме искането господин Иван Иванов да бъде освободен от длъжността председател на Комисията за енергийно и водно регулиране, тъй като той многократно представи неистини в медийното пространство, сериозни неистини, показатели, които категорично не отговарят на реалната ситуация в енергетиката и на реалните начини на ценообразуване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44