Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валс: Франция няма да приеме повече от 30-те хиляди бежанци в плана на Европейския съюз

Манюел Валс
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Франция няма да приеме повече от 30-те хиляди бежанци в рамките на плана на Европейския съюз. Това обяви френският премиер Манюел Валс пред националната телевизия "Франс 2".
Той подчерта, че приемът на имигранти е традиция и основна ценност на Франция, и все пак не можем да приемем в Европа всички, които бягат от режима в Сирия. Затова трябва да се организираме и атакуваме сърцевината на проблема.

Премиерът настоя, че имиграцията трябва да бъде контролирана, за да има работни места за всички и припомни, че и сега Франция приема годишно 200 хиляди чужденци. Бежанците, чиито молби бъдат отхвърлени, ще трябва да напуснат страната, отбеляза той.

Настаняването на 30 000 души е по силите на Франция, нищо няма да отнемем от французите - увери още Валс в отговор на тревожни зрителски въпроси за мащабите на имигрантския поток.

Междувременно вчера няколкостотин представители на крайнодесни групировки се събраха на митинг пред консулството на Германия в Париж с протестни лозунги срещу мигрантския наплив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44