Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Багерист загина, след като беше затрупан при срутване в района на ОЦК Кърджали

Пожарникарите откриха тялото след 4-часова операция

Снимка: БГНЕС

Част от стара сграда се срути и затрупа багер в бившия Оловно-цинков комплекс в Кърджали. Инцидентът е станал в късния следобед по време на разрушителни дейности.

Работници подали сигнала на телефон 112 и веднага към мястото са изпратени осем огнеборци с два противопожарни и един спасителен автомобил.

Акцията по разчистване на останките под ръководството на директора на Пожарна безопасност и защита на населението в Кърджали комисар Сергей Заимов продължи близо четири часа.

Загиналият багерист е работник в старозагорска фирма, наета като подизпълнител да събори стари цехове. Не е ясно какво е причинило срутването на сградата.

Очевидци разказаха, че върху багера е паднала бетонна колона, тежка няколко тона.

Някога сградата е била цех "Спекателен" в Оловния завод, строена преди 60 години.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44