Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

46 двойки от община Сливен са получили помощ от фонд "Ин витро"

Снимка: БГНЕС
46 двойки от община Сливен са получили помощ от Общинския фонд "Ин витро" за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания. От финансовата помощ на фонда могат да се възползват семейства и пълнолетни лица, живеещи на семейни начала в община Сливен. Средствата са осигурени от общинския бюджет.

Заради много желаещи да получат финансова помощ от фонд "Ин витро", с решение на Общинския съвет от 2015 година, средствата са увеличени с 20 000 лева и те вече са 50 000 лева, осигурени от общинския бюджет, заяви Маргарита Терзиева, главен експерт в отдел "Социални дейности" на община Сливен. За стимулирането на повече двойки с репродуктивни проблеми, предстоят срещи за взамопомощ. С отпуснатите средства, Общината осигурява финансово изследвания и процедури за лечение на безплодието.

Фондът е създаден през 2013 г. и до края на годината финансова подкрепа са получили 13 двойки, през 2014 г. те са 17, а през първото полугодие на 2015 г.  - 16. Родени са 6 бебета. За две години, за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми, са отпуснати 110 хиляди лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44