Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 300 души от с. Джулюница протестираха срещу войната по пътищата

Снимка: Катя Чорова

Над 300 души от великотърновското село Джулюница протестираха днес срещу войната по пътищата. След  като 19-годишно момче от селото беше  убито при катастрофа, те поискаха кръстовището, което свързва  Джулюница с главния път София Варна, да бъде обезопасено и оборудвано с видеокамера.19-годишният Данчо загина на 8 юни, когато на кръстовището  автомобил с младежи е ударен от БМВ, пътуващо по главния път София –Варна. Ранени бяха петима души.

Паметта на момчето  беше почетена в центъра на селото на бдение със свещи, на което звучаха любимите песни на Данчо. Неговите родители  Румяна и Йордан Лалови са категорични, че виновен за катастрофата е шофьорът на БМВ-то, който е карал с висока скорост в участък с ограничение 60 километра в час.

Нарушителят обаче е карал с над 180 км / ч., свидетелстват местните жители.

От центъра на селото тръгна шествие, което измина три километра до опасното кръстовище на главния път София - Варна. 

От Областната дирекция на МВР съобщиха, че до един месец в района ще бъде монтирана камера. Предстои среща на областния управител на Велико Търново професор Пенчо Пенчев с жители на Джулюница, за да се уточни какви мерки са нужни за обезопасяване на кръстовището.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44