Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 10-и ноември ще продължи делото срещу Петко Петков от Лясковец

| обновено на 29.09.15 в 17:34
Снимка: Катя Чорова

Само 6 от призованите 11 деца се явиха днес в Окръжния съд във Велико Търново по наказателното дело срещу Петко Петков от Лясковец. 54-годишният мъж е подсъдим за умишлено убийство на Емил Шарков и опит за убийство на петима негови колеги от Специализирания отряд за борба с тероризма.

След разпита на децата, заседанието продължи при закрити врата, за изслушване на секретни експертизи.

При влизането си в съдебната зала Петко Петков отново заяви:

Напълно съм невинен и ще го докажа.

Децата, от съседното на апартамента на Петков училище в Лясковец са призовани по наше искане, каза адвокат Виктор Костов, защитник на подсъдимия, и допълни:

Това, което искаме да се установи, защо тези деца са били около имота на Петко Петков?

Вътре в съдебната зала Петко Петков каза, че не той е застрашавал децата от училището, а те са били агресивни към него:

Разбира се. Ето точно това нещо ние трябва да го изясним в съда. Според нас, идеята за нападение на антитерористичния отряд срещу дома на господин Петков е заради неговите предполагаеми заплахи по отношение на децата. Този конфликт е добре да бъде изяснен, коментира Костов.

Сред разпитаните ученици бе 18-годишният Христо Панталеев:

Станах свидетел на една миналогодишна случка с въпросния господин Петков, който замерваше децата с буркани, защото вдигали шум и го тормозели. Той твърди, че децата са го замервали, чупили са му прозорци, но това не е вярно. Аз лични конфликти нямам с този господин.

Момчето каза още, че от никого не е чувал Петков да е заплашвал деца с оръжие.

Самият Петков задаваше въпроси на децата и съдът многократно му отправи забележки за обидния език, който използва.

На 10-и ноември ще продължи делото срещу Петко Петков от Лясковец, реши Окръжният съд във Велико Търново. През ноември ще бъдат призовани още 5 ученици, неявили се днес, за да разкажат застрашавал ли е животът им Петков. За следващото заседание е назначена нова експертиза на видеозаписа от специализираната акция, проведена през март миналата година за обезвреждане на въоръжения и барикадирал се в дома си Петко Петков.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44