Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мечка нападна обор в село Брезе, Смолянско

Снимка: БГНЕС

Мечка нападна обор в девинското село Брезе, уби голямо агне и рани една овца. Това е второто нападение на мечка в Смолянско, след като в понеделник беше подаден сигнал за убити три животни в района на село Глогино, община Баните.

В Брезе нападението е станало тази нощ, каза стопанинът, 76-годишният Трайчо Стойнов:

Към 8 часа тръгвам към обора. Оборът ми е до къщата, железната врата е затворена, но когато погледнах в обора вътре - агнето го няма, овцата убита. Това, което го е взела, е над 70 килограма, другото е горе-долу 60. Гледам му лапите, 27 сантиметра лапа има. Това е голяма мечка. Това не е малка загуба.

Междувременно групата за бързо реагиране при Регионалната инспекция по околна среда и води в Смолян провери сигнала и установи, че нападението е от мечка. Комисия ще изготви предложение за обезщетяване на собственика. Хората в Брезе настояват да се вземат спешни мерки. Те живеят в страх и са ужасени, че преди седмица мечка нападна човек в съседното село Беден.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44