Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер призова Европа към солидарност с бежанците

Снимка: БГНЕС

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер призова Европа към солидарност с бежанците по време на конгреса на европейските синдикати в Париж.
"Бежанците са добре дошли" - заяви председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер на откриването на конгреса на Конфедерацията на европейските синдикати. "Бежанците се нуждаят от солидарност и Европа има горещото задължение да ги приеме"- каза още Юнкер, изтъквайки, че Европа е "пристан на мира", който привлича мигрантите. Той подчерта нуждата от съживяването на социалния диалог. Кризата с мигрантите и икономическата ситуация бяха теми на срещата на Юнкер с френския премиер Манюел Валс. На пресконференция след разговора премиерът отново защити френската позиция по конфликта в Сирия, отговаряйки на критиките на опозицията. "Франция не е изолирана" - отрече той, припомняйки френските въздушни удари срещу ИД през последните дни. "Ние настояваме за политическо и дипломатическо решение на конфликта, с участието на умерената опозиция и част от режима" - припомни Валс, уверявайки, че Франция разговаря с всички страни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44