Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специални сили на НАТО подпомагат афганистанската армия в битката за Кундуз

| обновено на 30.09.15 в 13:06
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Специални сили от мисията на НАТО в Афганистан са разположени в Кундуз, за да помогнат на афганистанските си колеги да си възвърнат големия северен град, който от три дни е в ръцете на талибаните. Това е съобщил за Франс прес полковник Брайън Трайбъс – говорител на американските сили.

Западен военен източник, пожелал анонимност, уточнил, че става дума по-специално за елитни американски, британски и германски бойци. В Афганистан все още има 13 хиляди чуждестранни войници.

Доктор Абдула Абдула, бивш кандидат за президент на Афганистан, заяви, че талибаните са успели да превземат Кундуз с помощ от страна на Пакистан.
 
Сигурен съм, че ще успеем да си върнем града. Да, това е сеиозен пробив от страна на талибаните, но той не остави съмнение, че подкрепата, която от години Пакистан оказва на талибаните, за съжаление, продължава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44