Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

27-годишна жителка на кв. "Надежда" в Сливен е задържана за побой над учителка

Министър Танев иска строго наказание

| обновено на 30.09.15 в 18:24

27-годишна майка на ученик от сливенското Шесто училище е задържана в Районното управление на полицията за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице.

Родителката на 6-годишно момче от кв. "Надежда" нападнала и ударила 58-годишна учителка пред деца и родители в класната стая във вторник. Учителката е с насинено лице и счупени очила. Побойничката напуснала училището след инцидента, но охранителни камери заснели деянието. Според колегите ѝ учителката е с отлична репутация. В понеделник нападнатата преподавателка направила забележка на сина на побойничката за непристойно поведение спрямо момичетата.

В Шесто основно училище "Братя Миладинови" учат деца предимно от ромския квартал "Надежда". Срещу извършителката на побоя е образувано бързо досъдебно производство по чл.131, ал.2 от НК, за нападение на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения.

Учителите и ръководството на училището са потресени и огорчени от постъпката на 27-годишната майка. Пропускателният  режим в училището забранява влизането на родители в класните стаи, с изключение на тези на най-малките. Досега подобни инциденти не е имало, каза директорът Митко Митев. Той заяви, че пострадалата 58-годишна учителка е стресирана:

Има видими наранявания по едното око, кръвонасядания, по нейните думи е имала очила, които са счупени. Освидетелствана е от Съдебна медицина и се водят процесиално-следствени действия. Предният ден 6-годишното момче, което е в подготвителна група, е имало неприлично поведение спрямо други деца и тя го е накарала да седне близо до нея, по-далеч от момичетата, с които се е закачало. Това е станало повод и причина майката да дойде и да търси саморазправа с учителката.

Строго наказание ще иска министърът на образованието за родителя, ударил учителка в Сливен. Министър Тодор Танев каза:

Зашлевяване, няма начин да бъде доказано, включително и в съда. Ще отида до крайна мярка, за да покажа на немодерното родителство в България, че има други, които никога не би им минало през ум. Болшинството,  не трябва да става заради отделни, бих го казал директно, без никакъв срам, идиоти. Този, който удря учител е идиот. Той обаче освен идиот и освен на позорния стълб, трябва да бъде и наказван. Това ще се случи!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44