Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Решението на Русия да започне въздушни удари в Сирия е водеща тема за британските вестници, които отчитат, че след 4 години и половина, конфликтът навлиза в непредсказуем етап.

Според изданията на Острова ударите на Москва по цели в сирийския град Хомс не са били срещу групировката "Ислямска държава". Това разгневи Щатите, пише "Метро".

"Файненшъл Таймс" допълва, че ходът на Путин дава предимство в конкуренцията със Съединените щати за влияние в Близкия изток.

"Ню Йорк Таймс" цитира американския министър на отбраната Аштън Картър, според когото руските удари в Сирия не са срещу "Ислямска държава", а срещу всички, които не подкрепят режима на президента Башар Асад.

Македонският премиер Никола Груевски е поканил гръцкия си колега Алексис Ципрас, за да преговарят по продължаващия спор за името на Република Македония, пише вестник "Вечер".

По темата гръцкият "Катимерини" пише, че Ципрас е разговарял за спора с Македония и с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун.

Освен това двамата са обсъдили и мерки за борба с нестихващата бежанска вълна към гръцките острови и вътрешността на страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44