Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС призова президента да свика КСНС заради кризата в Сирия

Снимка: БГНЕС

ДПС поиска свикване на КСНС. Лютви Местан посочи, че срещата в Ню Йорк е показала невъзможността да се постигне обща позиция в рамките на Съвета за сигурност на ООН по кризата в Близкия изток и Украинската криза и че президентите на двете суперсили – на САЩ и Русия, имат различни позиции за решаването на проблема с "Ислямска държава".

Най-адекватният отговор на кризата е разширяване зоната за сигурност чрез разширяване на членовете от Източна Европа, каза Лютви МестанЕвропа трябва да включи в новите си приоритети разширяването си към Западните Балкани, защото Западни Балкани извън ЕС генерират повече несигурност и заплахи за ЕС, отколкото ако те станат интегрална част от самия Съюз.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44