Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 4 октомври се подават заявления за гласуване с подвижна урна

Снимка: БГНЕС

До 4 октомври хората с трайни увреждания, които не могат да отидат до избирателните секции, трябва да подадат заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова:

Ако ще гласуват и за националния референдум и отново желаят това да стане с подвижна избирателна кутия, те трябва да подадат две отделни заявления, но няма да бъдат затруднени, тъй като те се подават на едно и също място и в един и същи срок. До 10 октомври, мисля, че другият по-важен срок за избирателите, а именно тези, които от тях желаят да гласуват по настоящ адрес, трябва да подадат и съответното заявление пред общинската администрация по настоящия си адрес, разбира се, трябва да отговарят на изискването да са живели не по-малко от шест месеца на този настоящ адрес, за да могат да гласуват в местните избори на този адрес. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44