Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 35 хиляди души са решили да довършат образованието си задочно или вечерно

Снимка: архив

Над 35 хиляди души над 16 годишна възраст са се върнали в училище през миналата година, за да довършат образоавнието си в задочна и вечерна форма.  Повече от половината от тях се обучават в професионалните гимназии. Данните бяха оповестени при откриването на "Националните дни за учене през целия живот", които се провеждат в Бургас.  

Възрастните хора, които се връщат да си доучат, са около 5 процента от общия брой учащи. Най-много възрастни хора в сравнение с общият брой ученици се връщат на училище в Ямбол, Силистра и Плевен, а най малко във Враца, Габрово и Видин. Най-много възрастни учат в София, Бургас и Пловдив. 

"Националните дни за учене през целия живот" са нова инициатива на Министерството на образованието и науката, която цели да се популяризира ученето във всички възрастови групи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44