Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1000 малки и средни фирми могат да получат облекчени кредити по схема на ЕК

Облекчени кредити за 1000 малки и средни фирми в България ще се отпускат от първото споразумение по плана за стратегически инвестиции и растеж на Европейската комисия (ЕК), съобщиха от институцията. Схемата става възможна заради одобрено партньорство между създадения Европейски инвестиционен фонд и една от големите чатни банки у нас.

Общата стойност на заемите за фирмите е 200 милиона лева, които ще се отпускат с европейски гаранции, което прави условията по тях по-изгодни за кандидатите.

Повече информация заинтересованите могат да намерят на интернет страницата на представителството на ЕК в София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44