Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Център за майчино и детско здраве отвори врати в Смолян

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Многопрофилната болница за активно лечение “Доктор Братан Шукеров” в Смолян отвори врати Център за майчино и детско здраве. В него ще се осигурява комплексно обслужване на родилки и бременни жени с патология, както и на деца с увреждания и с хронични заболявания, а също и на техните майки по време на престоя им в здравното заведение или амбулаторно проследяване. 

Новата услуга стартира във връзка с изпълнението на “Националната програма за подобряване на майчиното и детското здраве 2014-2020 година” и сключен договор с Министерството на здравеопазването.

Центърът ще работи всеки делничен ден от 7:30 до 16:00 часа, а основната му цел е предоставянето на здравно-информационни, консултативни, координиращи и насочващи услуги, както и психологична подкрепа и специализирани консултации от медицински и немедицински специалисти. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44