Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради нахлуването на голяма група мигранти движението в тунела под Ламанша е ограничено

| обновено на 03.10.15 в 15:07
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Движението в тунела под Ламанша се нормализира след поредния инцидент с мигранти през нощта. Според ръководството на "Евротунел" 113 души са атакували входа на тунела малко след полунощ, влизайки в стълкновения с персонала и полицията. Трафикът е бил прекъснат за няколко часа. Десетина души са леко ранени, на някои е оказана медицинска помощ.


Ръководството на компанията твърди, че нахлуването е изглеждало предварително организирана акция, а сред мигрантите вероятно са се намирали и активисти от анархистката организация "No border".

Въпреки загражденията и засиления контрол инцидентите в тунела под Ламанша не спират. Досега 12 мигранти загинаха при опит да преминат нелегално във Великобритания. Тези дни полицията залови четирима трафиканти в района на Кале.

Кризата с мигрантите предизвика гнева на хуманитарни асоциации, които критикуват правителството, докато крайнодясната лидерка Марин льо Пен обещава по-радикални мерки срещу мигрантите, ако спечели следващите регионални избори.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44