Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намаляват нарушенията, свързани с храненето в детските градини и училищните столове в Ловешко

храна
Снимка: РАДИО ВИДИН

В Ловешка област намалява броят и тежестта на нарушенията, свързани с храненето в детските градини и училищните столове. Това са установили проверките, извършени от Агенцията по безопасност на храните в Ловеч след началото на новата учебната година.

Инспекторите са проверили 21 кухненски блокове в детски градини, училищни столове и бюфети в региона, като са констатирали само две нарушения, съобщи директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч Росен Федерчев и

Контролира се видът и регистрацията на обектите, състоянието на сграден фонд и оборудването, адекватността на системите за управление и безопасността на храните, всички лични здравни книжки на персонала.

Федерчев допълни, че се следят стриктно и специфичните изисквания по отношение на качеството на храните.

Като тенденция можем да отбележим, че суровите храни, които се доставят, за приготвяне на дадени храни в съответното заведение или пък обект, отговарят на тази наредба, което е гаранция, че те са качествени.

До средата на октомври ще бъдат извършени проверки и в останалите детски и учебни заведения, но контролът ще бъде целогодишен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44