Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израел забранява на палестинци да влизат в стария град на Йерусалим

Автор:
Израелската полиция обяви, че ще забрани на палестинци да влизат в стария град на Йерусалим. Мярката засега палестинците в окупирания Източен Йерусалим, които не живеят в стария град. В него ще се допускат само израелци, туристи, жители на района, собственици на магазини и ученици.

До свещената за мюсюлманите джамия "Ал Акса" ще бъдат допускани само мъже над 50-годишна възраст. За жените няма ограничения. В събота през нощта палестинец уби двама мъже и рани жена при нападение с нож в стария град. Полицията застреля нападателя. При друг инцидент случаен минувач бе ранен с хладно оръжие от палестинец, който също бе застрелян при опита му да избяга.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44