Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Световния ден за защита на животните

Стартира проектът "Грижа за бездомните животни" в Златоград

Днес отбелязваме Световния ден за защита на животните. По този повод в столичната зоологическа градина входът е безплатен до18.00 часа.

Междувременно проект "Грижа за бездомните животни" ще се реализира за четвърти път между община Златоград и Фондация "Четири лапи". В основата на проекта е прилагането на кастрацията като ефективен и хуманен начин за овладяване на популацията на бездомните животни.

Фондация „Четири лапи” разполага с мобилна лаборатория и опитен екип, който залавя, кастрира и връща обратно по местата им бездомните животни. Всички обработени животни се ваксинират против бяс и се третират срещу вътрешни и външни паразити. Eкипът на фондацията ще продължи работа до 10 октомври. Манипулациите ще се извършват в двора на ветеринарната лечебница в Златоград.

При реализацията на предходните три проекта на територията на общината са кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани против бяс над 130 кучета.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44